Na poniższych wykresach zilustrowano udział 3 największych podgrup branżowych Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podgrupę branżową pod względem sumy aktywów razem tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (4,6 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11) | 4 646 561 110,14 zł | 47,3% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13) | 3 165 382 564,34 zł | 32,2% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12) | 2 009 352 790,42 zł | 20,5% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy kapitałów własnych tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (2,3 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11) | 2 298 375 567,40 zł | 50,9% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13) | 1 362 859 823,51 zł | 30,2% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12) | 851 730 808,86 zł | 18,9% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy przychodów netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (11,3 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11) | 11 278 496 675,25 zł | 46,7% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13) | 7 119 319 357,79 zł | 29,5% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12) | 5 737 142 405,09 zł | 23,8% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy dodatnich wyników netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (276,2 mln zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11) | 276 205 339,19 zł | 41,1% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13) | 210 919 563,95 zł | 31,4% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12) | 113 954 876,03 zł | 16,9% | |
pozostałe | 71 475 013,78 zł | 10,6% |
Na poniższych wykresach zilustrowano udział 3 największych podklas Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 należących do analizowanej grupy branżowej w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy aktywów razem zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (4,6 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11.Z) | 4 646 561 110,14 zł | 47,3% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13.Z) | 3 165 382 564,34 zł | 32,2% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12.Z) | 2 009 352 790,42 zł | 20,5% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy kapitałów własnych zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (2,3 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11.Z) | 2 298 375 567,40 zł | 50,9% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13.Z) | 1 362 859 823,51 zł | 30,2% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12.Z) | 851 730 808,86 zł | 18,9% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy przychodów netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (11,3 mld zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11.Z) | 11 278 496 675,25 zł | 46,7% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13.Z) | 7 119 319 357,79 zł | 29,5% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12.Z) | 5 737 142 405,09 zł | 23,8% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy dodatnich wyników netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (338,0 mln zł).
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu (PKD 10.11.Z) | 338 036 947,63 zł | 50,3% | |
---|---|---|---|
Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego (PKD 10.13.Z) | 216 118 378,52 zł | 32,1% | |
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu (PKD 10.12.Z) | 118 399 466,80 zł | 17,6% |