Na poniższych wykresach zilustrowano udział 3 największych podgrup branżowych Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podgrupę branżową pod względem sumy aktywów razem tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (1,3 mld zł).
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71) | 1 264 877 448,14 zł | 45,8% | |
---|---|---|---|
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72) | 1 073 031 859,06 zł | 38,9% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73) | 420 882 486,63 zł | 15,3% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy kapitałów własnych tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (556,1 mln zł).
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72) | 556 145 454,98 zł | 43,1% | |
---|---|---|---|
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71) | 518 326 658,47 zł | 40,2% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73) | 214 818 057,22 zł | 16,7% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy przychodów netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (2,1 mld zł).
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71) | 2 116 128 560,20 zł | 51,7% | |
---|---|---|---|
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72) | 1 435 864 093,00 zł | 35,1% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73) | 539 289 575,68 zł | 13,2% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy dodatnich wyników netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (116,9 mln zł).
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71) | 116 928 453,02 zł | 36,2% | |
---|---|---|---|
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72) | 127 894 186,89 zł | 39,6% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73) | 49 100 584,95 zł | 15,2% | |
pozostałe | 29 204 106,80 zł | 9,0% |
Na poniższych wykresach zilustrowano udział 3 największych podklas Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 należących do analizowanej grupy branżowej w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy aktywów razem zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (1,3 mld zł).
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71.Z) | 1 264 877 448,14 zł | 45,8% | |
---|---|---|---|
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72.Z) | 1 073 031 859,06 zł | 38,9% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73.Z) | 420 882 486,63 zł | 15,3% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy kapitałów własnych zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (556,1 mln zł).
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy przychodów netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (2,1 mld zł).
Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.71.Z) | 2 116 128 560,20 zł | 51,7% | |
---|---|---|---|
Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek (PKD 10.72.Z) | 1 435 864 093,00 zł | 35,1% | |
Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych (PKD 10.73.Z) | 539 289 575,68 zł | 13,2% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy dodatnich wyników netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek (137,7 mln zł).