Na poniższych wykresach zilustrowano udział 2 największych podgrup branżowych Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podgrupę branżową pod względem sumy aktywów razem tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (119,5 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29) | 119 546 419,14 zł | 66,8% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21) | 59 388 599,39 zł | 33,2% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy kapitałów własnych tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (38,6 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29) | 38 593 621,66 zł | 64,5% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21) | 21 215 029,61 zł | 35,5% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy przychodów netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (379,9 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29) | 379 894 432,30 zł | 76,0% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21) | 120 162 993,59 zł | 24,0% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy dodatnich wyników netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (10,3 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29) | 10 329 381,24 zł | 76,0% | |
---|---|---|---|
pozostałe | 3 266 432,95 zł | 24,0% |
Na poniższych wykresach zilustrowano udział 2 największych podklas Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 należących do analizowanej grupy branżowej w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy aktywów razem zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (119,5 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 119 546 419,14 zł | 66,8% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 59 388 599,39 zł | 33,2% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy kapitałów własnych zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (38,6 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 38 593 621,66 zł | 64,5% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 21 215 029,61 zł | 35,5% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy przychodów netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (379,9 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 379 894 432,30 zł | 76,0% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 120 162 993,59 zł | 24,0% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy dodatnich wyników netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to pozostała usługowa działalność gastronomiczna (11,4 mln zł).
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 11 382 481,24 zł | 83,7% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 2 213 332,95 zł | 16,3% |